Wat staat er op deze pagina?
Terug naar boven

Wat kun je verwachten?

De landelijke netwerkbijeenkomst kan helaas niet fysiek plaatsvinden, en wordt daarom in een digitaal jasje gestoken via MS Teams. We hebben de bijeenkomst opgedeeld in 3 middagen, met een gezamenlijke kick-off op woensdag en afsluitende digitale borrel vrijdagmiddag.

Verspreid over de middagen bieden we verschillende online inspiratiesessies aan en kun je zelf kiezen welke dag(delen) je aansluit. We verzorgen o.a. inspiratiesessies over waarderende certificering, doorlopende leerlijn Global Citizen Competences en alternatieve internationaliseringsactiviteiten ten tijden van Corona.

Deze inspiratiesessies zijn veelal door en voor coördinatoren en zijn gericht op kennis delen. Er is ook ruimte om met de stuurgroep en andere coördinatoren te praten en van gedachten te wisselen. 

Programma

Woensdag 25 november

 • 15:30 – 15:45  Plenaire kick-off (allen)
  Een netwerkupdate; nieuwe leden, vacature stuurgroeplid en meer.
 • 15:45 – 16:30 Alternatieve internationaliseringsactiviteiten (Ellen Nass)
  Inspiratiesessie waarbij Ellen Nass (coördinator Revius Lyceum) vertelt over hun (alternatieve) internationaliseringsweek op school.
 • 16:30 – 17.00 Doorlopende leerlijn infosessie (Rosanne Severs en Julius Schrijvers)
  Kenniscentrum Globi biedt advies en ondersteuning bij de opzet en invulling van een doorlopende leerlijn internationalisering en wereldburgerschap. Rosanne en Julius van Globi laten zien wat ze hierin voor jouw school kunnen betekenen.

Donderdag 26 november

 • 15:30 – 16:15 Global Citizen Competenties bij de docent (Mandy Bömer)
  Coördinator van het Dalton Mavo legt aan de hand van haar masteronderzoek uit hoe ze het handboek voor docenten op school gemaakt heeft. Hoe zorg je ervoor dat alle collega’s op school zich vertrouwd en bekwaam voelen om in hun eigen les aan wereldburgerschap te werken?
 • 16:15 – 17.00 Certificeren, waarderen, visiteren (Jaël Lenders)
  Hoe kunnen we alle ontwikkelingen rondom internationalisering op school met elkaar waarderen? Tijdens deze sessie gaan we in gesprek over waarderend visiteren.

Vrijdag 27 november

 • 15:30 – 16:00 VMBO (Frederiek van Lieshout)
  Inspiratiesessie waarin meerdere coördinatoren van vmbo-scholen hun projecten rondom wereldburgerschap op school uitwisselen.
 • 16:00 – 16:45 Netwerksessies (Global Citizen team, stuurgroep)
  Na een plenaire introductie kies je voor 1 van de 3 sessies:
 1. Internationalisering, juist nu
  In de handreiking die we samen met tto hebben opgesteld, lichten we onze visie toe. Maar we kunnen ons voorstellen dat het niet voor iedereen (denk aan collega’s op school) even goed te begrijpen is. In deze sessie kun je je zorgen, de kansen die je ziet en meer delen.
 2. Alternatieve internationaliseringsactiviteiten
  Door de coronacrisis hebben scholen de afgelopen tijd creatief om moeten gaan met het aanbod aan activiteiten op/rondom school. Iedere deelnemer pitcht zijn of haar alternatieve activiteit op school (max. 3 min p.p.).
 3. eTwinning; hoe kan ik eTwinning inzetten?
  Wil je bestaande projecten met partnerscholen digitaal voortzetten, op een veilige manier? Of ben je op zoek naar nieuwe partnerscholen en nieuwe internationale projectideeën rondom bepaalde (actuele) thema’s? Het kan allemaal via eTwinning.
 • 16:45 – 17:00 Plenaire terugkoppeling netwerksessies
 • Vanaf 17.00 Feestelijke afsluiting (allen) + inventarisatie themasessies februari 2021
  Onder het genot van een hapje en drankje, gewoon vanuit huis/op school, sluiten we de netwerkbijeenkomst gezamenlijk af.

Aanmelden

Deze netwerkbijeenkomst is alleen toegankelijk voor coördinatoren internationalisering van een Global Citizen School.

Meld je uiterlijk 15 november aan.

Vragen?

Heb je vragen? Mail ons via globalcitizen@nuffic.nl